bandtp0027_beleggingen_1210_400px_notxt

Nog twijfels? Begrijpelijk. Het beursklimaat straalt niet meteen rust uit. En wie aan beleggen denkt, denkt aan risico. Die neemt u al volop in uw professionele leven. En toch blijft beleggen de beste optie om uw spaargeld wél rendabel te maken.

Ook in uw professionele leven doet u ongetwijfeld aan risicospreiding. De kans op grote tegenslagen wordt zo een pak kleiner. Beleggen hanteert dezelfde gouden regel: Wie gespreid belegt via een beleggingsplan, veegt het risico op groot verlies van tafel.

Waarom dan nog twijfelen? Ga voor een beleggingsplan op maat van uw risicoprofiel en doelen. Het komt u en uw bedrijf op lange termijn alleen maar ten goede.

Wie gespreid belegt via een beleggingsplan, veegt het risico op groot verlies van tafel.

Wat is een beleggingsplan?

Een beleggingsplan kunt u vergelijken met de aflossing van uw hypothecair krediet. Elke maand gaat automatisch een som van uw rekening om zo de lening van uw huis af te betalen. Na jaren afbetalen is het huis van u.

Ook met een beleggingsplan zet u elke maand een som opzij. U bouwt er geen huis mee op, maar wel een extra spaarpot om op lange termijn de dingen te kunnen doen die u wilt doen.

  • Extra pensioenkapitaal om later te kunnen blijven genieten?
  • Een financieel duwtje in de rug van de kinderen?
  • Een specifiek doel, zoals een droomreis of een huisje aan zee?
BANDTP0027_Beleggingen_1200_628px

Waarom een beleggingsplan?

1. Een beleggingsplan brengt meer op dan de spaarrekening

Gespreid en planmatig beleggen via een beleggingsplan rendeert op lange termijn ongetwijfeld meer dan de spaarrekening. Zowel professioneel als privé.

2. Een beleggingsplan start al met een klein bedrag

Dankzij een beleggingsplan belegt u in uw eigen tempo. U hoeft niet te wachten totdat u een groot bedrag hebt gespaard om pas dan te beginnen met beleggen. Deze kleine maandelijkse inspanning kan op lange termijn een wereld van verschil betekenen.

3. Een beleggingsplan zet de beursprestaties van de dag schaakmat

Door gespreid te beleggen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de beursprestaties van de dag. Gespreid beleggen verzacht de schommelingen op de beurs en vermijdt de grote pieken of dalen van een eenmalige belegging. Minder schommelingen betekent minder risico.

4. Een beleggingsplan geeft uw emoties geen kans

Wie aan een vast ritme gespreid belegt, laat zich niet leiden of misleiden door emoties. Een gespreid beleggingsplan vermijdt de neiging om snel en veel te kopen wanneer de beurs het goed doet of de beleggingen te verkopen wanneer de koersen dalen.

Wat zijn de voordelen?

Waarom start u beter vandaag dan morgen met een beleggingsplan? Klanten bij Bank Van Breda hebben het vaak over 3 voordelen!

Het belang van een beleggingsplan op maat