Voor wie?

Iedereen

Voordeel?

De spaarformule met een fiscaal voordeel van 30% voor een maximale jaarlijkse storting van 990 euro en 25% voor een jaarlijkse maximale storting van 1270 euro.

Wat?

U kan kiezen om uw stortingen te doen in een pensioenfonds of in een pensioensverzekering. Bij een pensioenfonds is het rendement afhankelijk van de beursevolutie. Op lange termijn is er een hoger rendementsperspectief, tussentijds kan de waarde sterk schommelen. Dit is dus niet zonder risico.

Bij een pensioensverzekering is op elke storting een gewaarborgd rendement van toepassing tot op de vervaldag. Dit gewaarborgd rendement evolueert met de marktevolutie zodat dit kan verschillen van storting tot storting. Bij gunstige marktomstandigheden wordt dit aangevuld met een winstdeelname.

Waarom een Optimalist Fiscale Beleggingen inschakelen?

De impact van keuze voor een fiscaal voordeel van 30 of 25% gaat verder dan het jaarlijkse maximumbedrag. Met een goede begeleiding vermijdt u verrassingen.

Ontvangt u graag meer informatie?

Download hier de volledige productfiche. 

 

Plan uw afspraak

Bent u benieuwd naar de fiscale mogelijkheden van Pensioensparen binnen uw portefeuille? Maak dan een afspraak met een Optimalist Fiscale Beleggingen. Tot binnenkort. 

Contact