Ontvangt u graag meer informatie?

Download hier de volledige productfiche. 

 

Voor wie?

Iedereen die geen gebruik (meer) maakt van de woonbonus.

Wanneer uw hypothecair woonkrediet werd afgesloten vóór 1/1/2016, dan zal uw polis langetermijnsparen in principe geen extra belastingvoordeel opleveren. Kapitaalaflossingen van deze hypothecaire kredieten en de premie langetermijnsparen worden in dezelfde fiscale korf ondergebracht.

Toch kan een polis langetermijnsparen interessant zijn. Namelijk wanneer uw woonkrediet bijna is afbetaald en u nog geen 65 jaar bent.

Hypothecaire kredieten die zijn afgesloten tussen 1/1/2016 en 31/12/2019 voor de eigen woning hebben geen invloed op het bedrag dat u fiscaal in mindering mag brengen voor het langetermijnsparen.

Let op indien u een krediet heeft afgesloten voor een tweede woning (niet-eigen woning). De premies langetermijnsparen worden namelijk ondergebracht in dezelfde fiscale korf waardoor u van slecht één van beide fiscale aftrek geniet.

Voordeel?

De spaarformule met een fiscaal voordeel van 30% en waarbij u tot 2350 euro kan storten.

Wat?

Op elke storting is tot op de einddatum van het contract een gewaarborgd rendement van toepassing. Dit gewaarborgd rendement volgt de marktevolutie zodat dit kan verschillen van storting tot storting. Bij gunstige marktomstandigheden wordt dit jaarlijks aangevuld met een winstdeelname.

Waarom een Optimalist Fiscale Beleggingen inschakelen?

De maximaal te storten premie is afhankelijk van uw inkomen en het al dan niet gebruik van de woonbonus. Deze spaarformule wordt vaak vergeten. Elk jaar dat voorbij gaat, is een verloren jaar.

 

Plan uw afspraak

Bent u benieuwd naar de fiscale mogelijkheden van Langetermijnsparen binnen uw portefeuille? Maak dan een afspraak met een Optimalist Fiscale Beleggingen. Tot binnenkort. 

 

Contact